Streiks, streiks, streiks!

Ko darīt Baltkrievijas iedzīvotājiem apstākļos, kad specdienesti un policija viņus sit un kropļo, kad viņi iziet ielās un pieprasa, lai vēlēšanas zaudējušais Lukašenko atkāpjas un vietā laiž uzvarējušo Svetlanu Tihanovskuju? Ko darīt, ja nevēlas vardarbīgu risinājumu?

Izeja vispār ir viena un to jau sen pirms vēlēšanām pateica Sergejs Tihanovskis – vispārējs valsts streiks. Nav citu variantu, kā likt Lukašenko ķēdes suņiem saprast, ka arī viņiem vairs labāk nepaliks. Tikai un vienīgi streiks. Situācijā, ja ir grūtības, nav jākaunas doties pie radiem un draugiem ārzemēs, lūgt palīdzību, lūgt starptautisku finansiālu palīdzību ES, droši pretendēt uz bēgļu statusu. Kad 80% Baltkrievijas nebaros vairs 10 % Lukašenko ķēdes suņu, viņi paši vien otram pārgrauzīs rīkli un tad var pienākt arī taisnības laikmets.

Pašreizējā situācijā Lukašenko aizvien vairāk realizē Ziemeļkorejas scenāriju. Aizvien vairāk terora, arestu, aizvien lielāka kontrole, aizvien mazāk brīvības. Ja Baltkrievijā tagad būs iedzīvotāji, kas iedomāsies, ka pēc visa šī var nomierināties un paliks labāk – tā ir kļūda. Labāk nepaliks. Cik saprotu, kaut kāda valsts attīstība līdz šim balstījās uz spēcīgu tehnoloģisko izglītību. Par kādu tehnoloģisko izglītību nākotnē varēsim runāt, ja valstī nebūs interneta? Ja Lukašenko saglabās varu Baltkrievijā, šī valsts zaudēs Eiropas tirgu. Visdrīzāk arī Ukrainu.

Tā Ziemeļkorejas scenārijs praktiski realizēsies pilnībā – tikai viens sadarbības partneris – Krievija. Totāla kontrole, totāla nabadzība un pāri visam super monarhs. Kad tikai viņš pats un viņa tuvākais galms drīkst izbraukt no valsts. Vispār būtu interesanti zināt – tie omonieši, kas dauza Baltkrievijā cilvēkus par pārmaiņu vēlmi, vispār saprot, uz ko viņi parakstās? Un tas, ka monarhs var valdīt valstī, neskatoties uz to, ka nabadzība tikai pastiprinās un visiem ir slikti, Venecuēlā pierādīja jau Maduro.

Scenāriji ir tikai divi – vai nu vardarbīga varas gāšana vai pilnīgs streiks, liekot pašiem ķēdes suņiem ķerties pie rīklēm, šādi režīmu novājinot vai pat gāžot. Trešā scenārija attīstība lieliski ir redzama Venecuēlā, kuru jau pametuši vairāk nekā divi miljoni iedzīvotāju un rezultāts – Ziemeļkorejā.


#FreeBelarus


Foto no focus.ua.


Komentāri

Šī emuāra populārākās ziņas

Kad pamana arī citi

Par cik pārdos Latviju?

Jums apnicis, man apnicis