Lukašenko briesmīga kļūda. Baltkrievijai tas ir jāizmanto!

 Aizvadītajā naktī Baltkrievijas diktators Aleksandrs Lukašenko izdarīja milzīgu kļūdu – viņš palaida brīvībā legāli ievēlēto Baltkrievijas prezidentu. Un tas ir jāizmanto. Rakstu pa soļiem, kas ir jāizdara.

1. Svetlanai Tihanovskajai kā Baltkrievijas prezidentei ir jānosauc jaunais ministru kabinets, uzticot turpmāko darbības vadību ministru prezidentam. Ārkārtas situācijā varu valstī pārņem prezidents un pašlaik šāda situācija ir, lai arī prezidents ir trimdā un arī ministru kabinets būtu trimdā. Ja Svetlana Tihanovskaja nejūtas spējīga īstenot vadību, tas jādara ministru prezidentam, uzticot viņam noteiktus pienākumus. Vārdu sakot – pat ja Svetlana Tihanovskaja nejūtas spējīga turpināt, viņai tikai ir jānosauc nākamais ministru prezidents.

2. Jautājums par leģitimitāti patiesībā ir diezgan vienkāršs – Lukašenko nespēj pierādīt sevis paziņoto datu pareizību, jo vēlēšanās nepiedalījās neatkarīgi vērotāji un vēlēšanu process nebija caurspīdīgs. Savukārt tajos iecirkņos, kur pasludināja skaidri novērojamus rezultātus, uzvarēja Svetlana Tihanovskaja, kas nozīmē, ka viņa ir leģitīms prezidents un arī viņas nosauktā valdība būs leģitīma. To jāpieprasa atzīt arī Eiropas valstīm un tas nozīmē, ka liekulīgās Eiropas Savienības valdības būs spiestas sabiedrības priekšā pateikt, vai viņas atbalsta nežēlīgu savu iedzīvotāju apspiedēju vai leģitīmu, oficiālu ievēlētu valdību. Noteikti jāizveido oficiāla pārstāvniecība Briselē kontaktiem ar Eiropas Savienību.

3. Valdībai trimdā jānodrošina oficiāla apsardze, arī prezidentei. Ja valdība trimdā to nespēj, ir jāvēršas pie Eiropas Savienības valstīm un jāskatās, kas sniegs atbalstu.

4. Kā oficiālai valdībai jāpieprasa drošības dienestiem, policijai un armijai (jāpieprasa, nevis jālūdz), ievērot leģitīmās valdības prasības.

5. Panākt, lai Eiropas Savienība oficiāli sadarbojas ar leģitīmo valdību, nevis ar agresīvo personu grupu, kura nelegāli ar karaspēka palīdzību apspiež Baltkrievijas iedzīvotājus. Ja kāda no pasaules valstīm nevēlas, tad jāvēršas pie iedzīvotājiem un jāvaicā, vai tiešām viņus apmierina savas valsts viedoklis?

6. Protams – streiki Baltkrievijā, lai streiko visa valsts. Kas nespēj, lai brauc uz ārzemēm. Un tad jāskatās, kāda ir situācija.


Kāpēc tā ir Lukašenko kļūda? Paskatīsimies, kas notiek Baltkrievijā – Lukašenko drīz, tāpat kā Ziemeļkorejā, sāks veidot koncentrācijas nometnes. Politiskos oponentus arestē vai nošauj. Šajā situācijā Tihanovskas likvidācija viņam neko nebūtu mainījusi – Lukašenko ir parādījis, ka ir gatavs kāpt pāri jebkuriem līķu kalniem, lai saglabātu varu un tādas vēl aizvien mistiskas darbības ar cerību, ka viņu sapratīs rietumos – tas ir atavisms, kuru viņš drīz atmetīs pavisam. Jādomā, ka drīz vien «cilvēkēdājs» parādīs savu īsto dabu pilnībā un, jo vēlāk viņu izdosies nomest, jo ilgāk gan Eiropa, gan arī visur citur pasaulē cilvēkiem atliks vien šausmināties par to, kas notiek valstī, kura varēja kļūt par ļoti veiksmīgu Austrumeiropas valsti, bet palaida pie varas savā melu prasmē veiksmīgu «cilvēkēdāju».


Foto - iz.ru.




Komentāri

Šī emuāra populārākās ziņas

Kad pamana arī citi

Par cik pārdos Latviju?

Jums apnicis, man apnicis