Vai LRA iesūdzēs Latvijas Televīziju?


Jāatzīst, ka šī gada Saeimas priekšvēlēšanu kampaņa ir ļoti pamācoša. Tiesa, ja sekoja iepriekšējām, daudz pārsteigumiem nevajadzēja būt, bet tomēr ir kas pavisam jauns arī. Un tad nu par punktiem.
1. Izrādās, ka priekšvēlēšanu aptaujas reitingiem tiešām nav taisnības un LRA vietā es iesūdzētu tiesā Latvijas Televīziju. Sabiedriskais medijs izrādījās nedz neatkarīgs, nedz saprātīgs. Jo brīdī, kad tik ļoti izšķiras balsis par iekļūšanu Saeimā, tik lielam medijam paziņot, ka reāli partijai uz to nav izredžu - tas ir viens no drausmīgākajiem negatīvas reklāmas piemēriem, ko var iedomāties. Es domāju, ka, ja LRA to īstenotu, tas būtu pozitīvs precedents Latvijas vēsturē un liktu tur dažam labam ļoti padomāt, pirms sākt runāt un uzstāties. Cik bija iespēja sabiedrībā aprunāties ar vēlētājiem, ir lielas aizdomas, ka LTV un reitingu publicētāji tiešām pamanījās norakt LRA iespēju iekļūt Saeimā.
2. Ja vēlaties pastāstīt patiesību par deputātu kandidātu, pēdējā nedēļā atklātais nepalīdzēs. Tā visiem puslīdz bija skaidrs, kas ir Ilze Viņķele, kuru negaidīti saprātīgi APAR vēlētāji nometa uz pēdējo vietu. Toties Riekstiņam no JKP Konkurences padomes lēmums neko neietekmēja, bet Viktora Valaiņa melus pat novērtēja ar visvairāk plusiņiem Zemgalē. Tā kā patiesību par kandidātiem ir jāpastāsta vismaz trīs vai divus mēnešus iepriekš - pēdējā brīdī vairs daudz ko neizmainīsi.
3. Melot ir vērts un vajag. Ja gribiet tik Saeimā, tad jāatceras, ka apmēram 40 procenti tic tikai meliem. Loģikas arī šeit nav, bet tāds nu ir fakts. Potenciāli, ja vēlaties vairāk balsu Saeimā, taisiet divas partijas - vienu, kas melos, otru, kas būs kaut cik saprātīga. Kopā iznāks tikpat, cik ZZS+JKP, vai APAR+Vienotība. Protams, būs ļoti interesanti vērot, kā Bordāns mēģinās pamatot, kāpēc ir jāiet koalīcijā ar ZZS, bet esmu pārliecināts, ka to pamatojumu izdomāja jau vismaz divus gadus atpakaļ.
Pagaidām ar trim atklāsmēm pietiks. Gan jau būs vēl - šīs vēlēšanas tiešām bija ļoti pamācošas tiem, kas vēlējās kaut ko mācīties.

Foto no Puaro.lv. Tur bija tāds interesants raksts: http://puaro.lv/politika/vinkele-klusi-snukstot-pamet-tv-tiesraidi-ar-kraminu-nav-iespejams-diskutet/


Komentāri

Šī emuāra populārākās ziņas

Kad pamana arī citi

Par cik pārdos Latviju?

Jums apnicis, man apnicis