Viņi pārvaldīs mūsu likteņus

Šodien gandrīz vai raudāt gribas. Ziniet, divām partijām priekšvēlēšanu programmā ir ideja palielināt neapliekamo minimumu līdz 500 eiro. Kurām - apskatieties paši. Protams, ka viņiem nav nekādas idejas, kā šo nodokļu samazinājumu kompensēt. Kad šo pārmetu vienas partijas facebook.comierakstā, man atbildēja, ka neko nesaprotu. Ka pieaugs ienākumi, kas to visu kompensēs, jo pieaugs patēriņš utt. 
Tiem, kas nezina - ienākumu nodoklis ir pašvaldības budžeta pamatā. Ja neņem vērā valsts transfērmaksājumus izglītībai un vēl dažām jomām, tie ir ap 90 procentiem pašvaldības budžeta ienākumu. Rīgai šāda ideja varbūt nebūtu ļoti sāpīga, bet novados tas samazinātu šo nodokļu ienākumus uz pusi. Man pat grūti iedomāties, kā tas varētu izskatīties - nekādu skolu un ielu remontdarbu, samazināti pabalsti. Savas algas jau neviens negriezīs. Skumjākais - šo ideju autori pat nav sapratuši, ko ierosina, jo viņiem nav saprašanas par to, kā dalās nodokļi Latvijā, kam un kas aiziet.
Šie cilvēki, spriežot pēc pašreizējām aptaujām, nākamos četrus gadus pārvaldīs mūsu valsti. Ar vieglu roku kaut ko ieviesīs un tad bļaus, ka mēs neko nesaprotam - ka negatīvās sekas ir noteikti kādu nelabvēļu radītas utt.
Ir jau vēl viena pusīte - vecās partijas pat nevienu ciparu nepiemin - neies taču atzīties, ka arī viņi realitātē neko nejēdz.
Ak jā, bet atcerieties - populisti ir KPV.LV. Es to tā nepieminētu, bet uz kopējā fona šī histērija izskatās tik skumji, ka vienkārši gribas atgādināt.



Komentāri

Šī emuāra populārākās ziņas

Kad pamana arī citi

Par cik pārdos Latviju?

Jums apnicis, man apnicis