Progresīvo nemīla


Vispār šo rakstu savu mūžu nerakstītu, bet tas vēlētāju naivums – izrādās, Progresīvie esot vienīgie, kas neienīst visus apkārt un izplata vispārēju mīlu. Var jau būt, var jau būt ...
Lai arī Progresīvajiem ir viens no lielākajiem politikas plusiem Latvijā – demokrātijai vistuvākā partijas struktūra (tā nav demokrātiska, bet starp Latvijas partijām tai vismaz ir dažas demokrātijas pazīmes), tai pat laikā solījumi bieži vien ir ļoti dīvaini. Skaidrojumi tādiem ir tikai divi – vai nu pamuļķi, jeb nemīl tos, par kuriem sola rūpēties. Paši Progresīvie kategoriski noraida, ka būtu pamuļķi, tad nu jānotic, ka savs naids ir, un laikam ne mazākais.
Spilgtākā naida izpausme bija pirmo numuru izvēle vēlēšanu apgabalos: « izmantots dzimumu paritātes princips». Ziniet, kas ir paritāte? Vienlīdzība. Un šīs vienlīdzības rezultāts dzimumu jomā izpaužas kā piecas sievietes un neviens vīrietis. Vārdu sakot - «Progresīvie» atklāti un prasti ņirgājoties jums melo acīs skatoties, vienkārši sagrozot jēdzienus. Tā ir lieta, kuru neciešu jau sen un sen par to esmu rakstījis – riebjas, kā Latvijas partijas sagroza jēdzienus savādu ideju vārdā. Vai nu ir dzimumu paritāte, vai nu tā nav. Piecas sievietes nevar būt dzimumu paritāte. Bet tas tāds mazs momentiņš reāli vien ir – nav taču grūti samelot par līderiem, muļķa vēlētāji visu paņems pretim. Iesim tālāk.
«Progresīvie» bija piemētājuši pilnu internetu ar desmitiem punktu, kurus viņi paveiks, ka kopējā aina neveidojās. Tagad likās, ka 4000 zīmju programmā kļūst skaidrāks, ko un kā darīs.
Pirmais moments – bez būtiskām izmaiņā veselības sistēmā «Progresīvie» plāno palielināt Veselības nozares finansējumu vismaz dubulti. Tas varētu būt ap 18 procentiem no visa budžeta – divreiz vairāk, nekā līdz šim. Šī mīlestība automātiski nozīmē kādu citu nemīlēt – tagad ir nenormāli grūti pārdalīt kaut vai procentu no budžeta, bet te uzreiz 9 procentus tā vienkārši no kaut kā paņems. Kā to izdarīt? Viens no variantiem – visu budžeta pieaugumu tērē veselības nozarei un pēc kādiem diviem trim gadiem sasniedz šo robežu un tad varbūt var palielināt atalgojumu arī pārējiem. Ja neparādīsies vēl kāda prioritāte. Tur vēl ir minēta vesela kaudze punktu, kam vispirms dos naudu. Tā reāli rēķinot apmēram 80 procentiem no tiem, kas strādā valdības iestādēs, nākamās Saeimas laikā būs jāsamierinās ar to, ka atalgojums nepieaugs. Tiesa, nezin kāpēc šajā jomā likumus «Progresīvie» mainīt nerosina, kas atkal veidos savus konfliktus.
Vēl viens interesants punkts - «Veidosim ģimenei draudzīgu politiku neatkarīgi no ģimenes formas.» Nezin kāpēc pie šī punkta nav neviena precizējuma, kas šo apgalvojumu pierādītu – nav nekā par pensiju reformu, par papildus atbalstu vientuļajām māmiņām vai tēviem, par to, kā strādās ar bērniem bez vecākiem. Jeb šī mīlestība ir tikai pret netradicionālajām ģimeņu formām, kurām palīdzība ir ļoti vienkārša – atļaujam tās reģistrēt kā laulības un ir!!! Solījums ir izpildīts. Kā jūs visus mīl! Starp citu - demogrāfijas veicināšanai tā dēvētājiem "progresīvajiem" praktiski nav vērā ņemamu ideju, bet bez demogrāfijas valsts nebūs. Tā kā paliek spēkā jautājums - vai tik šis naids neskar arī visu valsti?
Tālāk diemžēl 4000 zīmju programmā nekā nav, tikai bla, bla, bla. Tas pats par sevi norāda, ka partijai nav īpaši jaukākas jūtas pret tautu, kā citām partijām. No otras puses – ņemot vērā, kāds sviests sarakstīts par veselības sistēmu, nav brīnums, ka pārējās jomās precizējumu nav – drošības dēļ, ka atkal neparādās, ka kaut kas salaists pilnīgā dēlī.
Pāriesim nu pie programmas. Visu neņemsim, pietiks ar pirmajiem 33 punktiem. «Tāpēc veicināsim skolotāja profesijas prestiža celšanu — gan ar atlases mehānismiem vēl studiju laikā, gan ar amata konkurētspējas celšanu. Papildus tam veicināsim dzimumu līdztiesību profesijā.» Mhm, vispirms visa nauda aizies veselībai. Vienīgais veids, kā piesaistīt vīriešus, ja es pareizi sapratu, šai profesijai, šādā situācijā ir masveida skolu likvidācija, veidojot klases no 40 – 50 skolēniem, lai palielinātu atalgojumu vienam skolotājam. Jā, tad veči noteikti sāks iet uz skolu, kvalitāte celsies un arī viss pārējais notiks. Novadu pārstāvji vispār laimē staros un izglītības ministrei (pēc «dzimumu paritātes» principa tā taču atkal būs sieviete!) pieminekļus visur cels. Par pārējām skolotāju lietām nekomentēšu – tāda sajūta, ka tās radījis Roberta Ķīļa līmeņa speciālists, kurš klasiski no skolas organizatoriskās ikdienas neko nesaprot.
«Cilvēkiem ar algu līdz 800 EUR mēnesī ienākumu nodokļu likmi noteiksim ne lielāku par 5%. To attiecināsim arī uz mazajiem uzņēmumiem.» Oi, un no kā pašvaldības dzīvos? Ai, pareizi taču,pašvaldības mēs patiesībā nemīlam, tikai vārdos, nav taču žēl! Un vēl papildus nauda mediju fondam – pilnīgi neatkarīgu un neietekmējamu mēdiju, kurus finansēs valsts! YES!!!
Vēl būs arodbiedrība novada. Sava veida legālais rekets. Katrā ziņā nodokļu jomā ir pilnīgs kišmišs un nav nekāda aprēķina, kā tas reāli ietekmēs valsts budžetu un nodokļu kopapjomu.
Jebkura sfēra, kur nepieciešami nopietnāki pamatojumi un skaitļi, parādās «Progresīvo» muļķība, piedodiet, viņi taču visi gudri - reāls naids pret lielāko daļu Latvijas iedzīvotāju. Viņus, pēc šīs partijas biedru domām, ar īsto un pareizi pamatojumu drīkst diskriminēt gan finansiāli, gan teritoriāli, gan dzimumu, gan ģimeņu stāvokļa ziņā. Jūs tiešām to vēlaties saukt par mīlestību?


Komentāri

Šī emuāra populārākās ziņas

Kad pamana arī citi

Par cik pārdos Latviju?

Jums apnicis, man apnicis