KNAB kā Kaimiņa priekšvēlēšanu kampaņas sastāvdaļa


Tikko iznāca 13. Saeimas (nē, šis cipars tiešām ir nelaimīgs) priekšvēlēšanu periodā saskarties ar atklāti citu partiju noķengājošu deputāta kandidātu. Kas mani tajā brīdī izbrīnīja - viņš bija viens no KNAB bijušajiem vadītājiem. Pēc idejas tam bija jābūt vienkārši ģeniālam operatīvajam darbiniekam, bet iznāca - dievs sodi. Nodomāju - nu, nekas, vadība nomainīta, ir labāk. Šodien izrādās - vēl trakāk. Varbūt liekam Jurašu ar Jutu atpakaļ?
Stāsts ir par Artusa Kaimiņa un Ata Zakatistova arestu. Cik var saprast, gadu ir strādāts un pieņemts lēmums šos beidzot arestēt. Ņemot vērā, cik ātri izvēlējās savākt Rimševicu un ir bijušas arī citas ātras aizturēšanas, šis stāsts izskatās savādi. It īpaši tāpēc, ka Neo jau paguvis pastāstīt, ka visus faktus gandrīz pienesis uz paplātes.
Attiecīgi par šo savādo aizturēšanu ir divas versijas.
1. Vienotības un, iespējams, arī ZZS pakalpiņi novāca vienu brīdi Artusu no skatuves. Izklausās diezgan smieklīgi un debili. Pašu izveidotā likumdošana pašlaik viņam neliedz pamest politiku. Ja nu vienīgi cietumā sados pa iekšām tā, ka pats nolems atteikties. Jebkurā gadījumā - ja šī versija ir pareiza, tas liecina tikai par to, ka saprāta jaunajā KNAB ir vēl mazāk, nekā bija. Turklāt šī darbība uz priekšvēlēšanu fona pārkāpj visus tos "demokrātiskos" noteikumus, kurus vismaz izskata pēc līdz šim Latvijas oligarhi izlikās izpildām.
2. KNAB ir Artusa Kaimiņa priekšvēlēšanu kampaņas sastāvdaļa. Kā vēl labāk iegūt protestējošo latviešu balsis, ja ne kļūt par Vislatvija mocekli. Ģeniāls KNAB priekšnieka Jēkaba Straumes gājiens. Protams, nav jau zināmas visas aizkulises, bet šajā gadījumā tas ir ģeniāli izstrādāts, par lielāko muļķi pataisot "cīnītāju pret varas patvaļu" Neo.
Jebkurā gadījumā ar katru KNAB darbību rodas aizvien tāda savādāka sajūta par to - kas tur strādā? Un tad es sāku nebrīnīties par daudziem savādiem lēmumiem. Kad KNAB atteicās pētīt korupciju Bauskas novada domē, jo domes vadība par to nebija sūdzējusies un vēl līdzīgiem. Par cilvēku bezspēcību, rakstot šai iestādei sūdzības. Izskatās, ka tur speciāli izvēlēta vadība ar ļoti zemu intelekta līmeni.
Un mani nebeidz tirdīt jautājums - kāda ir patiesā situācija Latvijā, kuru pārvalda cilvēki, kas regulāri KNAB amatā ievēl un apstiprina tādas personības?


Komentāri

  1. pietiek.com laikam neesiet lasījis. Tur viss ir diezgan skaidri uzrakstīts.

    AtbildētDzēst

Ierakstīt komentāru

Šī emuāra populārākās ziņas

Kad pamana arī citi

Par cik pārdos Latviju?

Jums apnicis, man apnicis