Kā Nacionālā apvienība pati sev kājā iešāva.


Vienmēr esmu teicis, ka agrāk vai vēlāk būt notikumi, kas ļaunu izdarīs tiem, kas visu šo laiku truli pielāgojuši Latvijas politisko un tiesu sistēmu, lai varētu nesodīti laupīt. Pagaidām izskatās, ka vistrakāk sev iešāvuši kājā Nacionālā apvienība.
Kopš Juraša slavenajiem izteikumiem pagājis jau diezgan ilgs laiks, bet, izņemot paziņojumus, ka NA vērsusies tiesā, nekas nav mainījies uz labo pusi. Tieši otrādi - Jaunā Konservējošā partija turpina šos murgus dažādi atgremot un viņiem tas pat diezgan skaļi izdodas. Daži iemesli, kāpēc tā notiek.
1. Tiesu sistēma (kuru zīmīgi jau ilgi vada NA pārstāvis Rasnačs) ir veidota speciāli tā, lai tiesāties var gadu desmitiem un bez lielas jēgas. Ieinteresēts nav tikai Rasnačs, NA, bet arī Lembergs un pārējie, bet šajā gadījumā tas nozīmē tikai to, ka tu vari mierīgi melot par visu, kas ienāk prātā un līdz vēlēšanām pilnīgi noteikti nekāda tiesas procesa nebūs, kas pierādītu, ka tu esi melis.
2. Tiesu sistēma (atkal Rasnačs ) ir veidota tā, ka tu vari tikt tiesāts, apsūdzēts balsu pirkšanā utml., bet reāli tas nopietnu nozīmi uz politisko karjeru neatstāj. Tas nozīmē - ja arī Jurašu piespiedīs paņemt savus melus atpakaļ, jēgas no tā nekādas nebūs. Iespējams, ka tieši tāpēc arī izbļaustījās, jo zināja, ka NA Tieslietu ministrijai nav reālas iespējas kaut ko mainīt.
3. Vienīgais veids, kā tieslietu ministrija (oi, atkal Rasnačs ) var kaut ko mainīt, ir rīkoties prettiesiski. Jā, nav problēmu. Tiesa, pēc tam var nākties atbildēt Eiropas tiesā, bet, varam skatīt pirmo punktu - kamēr tas notiks, visi jau būs aizmirsuši, par ko runāts. Tiesa, šmuce būs milzīga.
Vārdu sakot - ar katru gadu pašu izveidotā muļķīgā tieslietu un valsts pārvaldes sistēma aizvien vairāk sāk sist par pašiem deputātiem. Te vienam pašvaldības varas pārstāvim muļķīgi aizgāja māsa, bet diemžēl prāts izrādījās tik īss, ka saistību ar paša partijas paveikto nespēja saskatīt. Paši iztaisījuši sistēmu, ka var gandrīz nesolīti melot, paši izveidojuši pamatu, kur Krievijai attīstīt tā saukto "hibrīdkaru" pilnā jaudā un paši bļauj, ka visi citi vainīgi. Ģeniāli!
No vienas puses - varbūt kāds nāks pie prāta, bet, no otras puses - redzot, kādi ģēniji ir iecelti vadošajos amatos KNAB, kaut kā zūd ticamība, ka deputātiem prāta ir daudz vairāk. Bet par to nākamajā rakstā.
Foto no Puaro.lv.


Komentāri

Šī emuāra populārākās ziņas

Kad pamana arī citi

Par cik pārdos Latviju?

Jums apnicis, man apnicis