Kustība «Par» ko?

Jaunie politikas naivuļi (kāds es pats biju pirms gadiem desmit) sākuši mesties jaunajās partijās. Kas noteikti glābs Latviju! Urrāaa, biedri ... ēee, pagātnes izjūtas, neņemiet vērā.
Šoreiz par glābjošo kustību «Par». Vai «Pret»? Viens no kustības pamatvirzieniem ir minimāla demogrāfija Latvijā un maksimāla imigrācija. Kādu rezultātu tas atstās uz Latvijas nākotni, lieki teikt, tāpēc jautājums – kustība «Par» ko? - paliek atklāts.
Sāksim ar klasiku – kam pieder vara partijā? Viennozīmīgi valdei. Biedrus apstiprina valde. Izslēdz valde. Vismaz 20 biedri var ierosināt iekļaut kādu jautājumu biedru sapulces kārtībā, bet nekur nav teikts, ka valdei tas jāņem vērā. Lēmumu par sapulces darba kārtību pieņem valde. Ar to arī biedru iespējas beidzās – atliek tikai celt kartiņas biedru sapulcē un kongresā par valdes rosinātajiem jautājumiem.
Šī «demokrātiskā» un «rietumu vērtībās balstītā» partija savu vadību ievēl aizklāti. Gan valdes locekļus, gan priekšsēdētāju. Valde apstiprina jebkuru deputātu kandidātu sarakstus. Valde lemj par izvirzāmajām amatpersonām valsts pārvaldē. Valdes lēmumi nav apstrīdami.

Kas veidos politiku «Kustībā «Par»»?
Marija Golubeva – «Providus» pārstāve. Žēl, ka pietiek.com serveris pašlaik cietis – viņiem bija daudz jautājumi par «Providus» finansējumu, kas atbildes nesaņēma. Cik var noprast – kundze atbalsta praktiski bezierunu imigrāciju.
Mārtiņš Staķis. Ziniet, bija labklājības ministre, Dagnija Staķe, Lemberga partijas biedre un viņai ir dēls, Mārtiņš Staķis. Eh, noteikti sakritība.
Evita Goša. Evita Goša un Līga Kļaviņa apprecējās jau 2005. gadā un uzskata sevi par ģimeni. Šito raksta «Diena». «Evita ir guvusi starptautisku juridisku izglītību biznesa tiesībās. Strādājusi vairākos Latvijas advokātu birojos, bet pēdējos 9 gadus ir vadošā juriste ...» to raksta «Kustība «Par»».
Ilze Viņķele – TB/LNNK, Pilsoniskā Savienība, Vienotība, Kustība PAR utt. Saistībā ar šo kundzi ir visi iemesli piekrist Linarda Grantiņa teiktajam – ka gan vīrs, gan tēvs bija saistīti ar čeku un Latvijas atmodas laikā pildīja komunistu partijas uzdevumus.
Oskars Kaulēns – īsts «patriots» no Ventspils. Es ticu, ka viņš mācēs pieņemt «pareizos» lēmumus.
Ints Dālderis – Tautas partija, Jaunais Laiks, Vienotība, sadarbība ar Laimdotu Straujumu. Kad «Vienotībai» vajadzēja izlemt, kuru deputātu ziedot, lai Solvita Āboltiņa tiktu Saeimā, viņa vietā tika Junkurēnam. Tā kā personības nozīme politikā ir skaidra.
Kaspars Briškens. Viens no «Jaunajiem šofera dēliem». Kurš nojauš, par ko stāsts, sapratīs. Savulaik saistīts ar NA, pēc tam tikpat ļoti NA nemīlēts. Vismaz atklātībā. «Vienotības» pārstāvis valsts lielo uzņēmumu valdēs - «Air Baltic», «Latvijas Dzelzceļš», «Rail Baltica».
Andulis Židkovs – jaunības paziņa Dzintaram Zaķim – deputātam, kuram labdari ļoti centīgi pirka balsis, bet deputāta amatā viņš palika, jo Dz. Zaķis par to nezināja. «Tas neesmu es, viņi paši atnāca!!!»
Ak, jā, Daniels Pavļuts. Iebrauca Saeimā jau vienreiz uz līdzīga veida partijas pamata – Lilitas veidojumā. Turpināja sadarboties ar «Vienotību».

Kopsavilkums – kustība «Par» veido politiku tāpat, kā jebkura cita līdzšinējā Latvijas partija – ar pilnīgu valdes kontroli. Savukārt šajā valdē ir pieci pārstāvji, kuri iepriekš dāsni finansēti visu laiku dažādos valsts amatos. Protams, ka viņi noteikti tur ir tikuši iekšā un vēlāk mesti ārā savu «profesionālo» prasmju dēļ. Vēl ir homoseksuāla sieviete, organizācijas ar neskaidriem finansējuma avotiem pārstāve, politiskās dinastijas mantinieks un ģimnāzijas direktora vietnieks (28 gadu vecumā) no Ventspils. Pieļauju, ka homoseksuālā pārstāve tiešām ir sava amata profesionālis un kādu brīdi vienkārši izstāsies, bet pārējie ir praktiski arī visu citu Latvijas partiju valdes pārstāvju kopija.

Visi kopā – īsti Tēvijas glābēji.  


Komentāri

Šī emuāra populārākās ziņas

Kad pamana arī citi

Par cik pārdos Latviju?

Jums apnicis, man apnicis