Sovoku gaidot


Ir viens iemesls, kāpēc nemēdzu diskutēt ar tiem, kas gaida ierodamies Krievijas karaspēku – tur argumenti nestrādā. Tas ir pierādīts tūkstošiem reižu. Tāpēc šis raksts nav tiem, kas gaida Putinu. Raksts ir par to, kas sagaidīs Latviju un tās iedzīvotājus, ja Putins atnāks.
Putina atnākšana Latvijā ir daudz reālāka, nekā domājiet. 2014. gadā Saeimas vēlēšanās 31,43 procenti vēlētāju nobalsoja par «prokremliskajām» partijām - «Saskaņu», «Latvijas Krievu apvienību» un «No sirds Latvijai». Visi tie stāsti, ka tas bija protesta balsojums, ka tā jau nav un tamlīdzīgi – tas ir blefs vai meli sev, bet realitāte ir tāda, ka atklāti par Putinu iestājās trešdaļa vēlētāju. Un neaizmirsīsim arī slēptos «kremlinus», kas parasti savīgā labuma dēļ vai maldu mākti balso par slēpto Kremļa kolonu – ZZS. Tas ir vēl 19,53 procenti vēlētāju jeb vairāk nekā puse vēlētāju. Tādi ir Centrālās vēlēšanu komisijas dati. Saeimā, starp citu, «prokremliniem» ir pārliecinošs vairākums – 52 balsis un tas vēl neskaitot tautai nezināmos čekistus un viņu ģimenes locekļus NA un «Vienotības» rindās. Vārdu sakot – ja Putins gribētu legāli un godīgi ienākt Latvijā ar Saeimas balsojumu, problēmu nebūtu. Kādas politiskās peripētijas, spēlītes vai tiešām «NATO» faktors viņu pašlaik notur, nav zināms. Varbūt gaida, kad valstī atkal sāksies krīze un tad Latvijā varēs izspēlēt kārtējo panākumu kārti.
Kas sagaida tos, kas dzīvos «Putina Latvijā»? Nav jāmin, pietiek palasīt tos, kas dzīvo «Krim Naš».


Nedaudz tulkojuma. Vietējie žēlojas, ka iebraucēji no Krievijas ikvienu vietējo cenšas izspiest no uzņēmējdarbības, no dzīvokļiem, atsavina īpašumus. Lietotājs ar niku «Denis Rodman» skaidro: «Tas tāpēc, ka vietējie iedzīvotāji vēl aizvien atceras, cik vienkārši, lētāk un brīvāk kādreiz dzīvoja. Un tātad – viņi ir potenciāli nelojāli jaunajai valdībai. Tāpēc vietējos vajag izspiest – vēlams, uz «plašās un neaptveramās» teritorijām, un vietā jāieved tie, kas būs paklausīgs «lohatorāts», skatīsies televizoru un sitīs plaukstas. Krima pēc 20 gadiem kļūs par klasisku Kostromas apgabalu, ar kara bāzi un atomieročiem, bez tūristiem un ar sankcijām.»
Ja kādam liekas, ka tas ir kaut kas jauns un negaidīts, ir vērts atcerēties, kā PSRS rīkojās Baltijas valstīs. Un ir jūtams, ka tā laika mācība ir ņemta vērā – kamēr paliek kāds, kurš atceras, kā savulaik cilvēki dzīvoja, tikmēr ir iespējamība, ka būs nemieri. Tāpēc ...
Tas ir vēl viens iemesls, kāpēc es nekad nenosodu tos, kas dodas uz ārzemēm. Man arī nav vienkārši dzīvot valstī, kur apzinos, ka vismaz puse iedzīvotāju vēl aizvien uzskata, ka «sovoks» - tas bija labi, tas bija pareizi! Un gaida, kad atnāks atkal gaišais vadonis, kas to visu atnesīs atpakaļ. Pats stulbākais visā šajā debīlismā – viņi nepārtraukti gaudo, ka grib dzīvot labāk.
Tomēr tas lai paliek uz viņu sirdsapziņas. Lai ko nākotnē ar viņiem izdarītu Putins, viņi vienmēr būs pārliecināti, ka vainīgs ir kaimiņš, kurš dzīvo labāk vai vispār dzīvo, vai kārtējais ASV prezidents. Pārējiem – Latvijas un savējo nākotni, ienākot Putinam, jūs zināt. Tas, kurš neizdara secinājumus, pats vainīgs. Es vēl aizvien naivi ceru, ka saprāta atblāzma parādīsies sabiedrībā. Ar katru gadu gan cerību mazāk.

Foto – neliela reklāma. Viesnīca Krievijā. Esiet laipni gaidīti :)






Komentāri

Šī emuāra populārākās ziņas

Kad pamana arī citi

Par cik pārdos Latviju?

Jums apnicis, man apnicis