Ko no sirds paņems Latvijai?

Cik varēja noprast no šīs dienas runas Saeimā, tad Inguna Sudraba un viņas partija ir īsti, neuzpērkamie un patiesie Tēvijas!!! glābēji. Jā, nekautrēšos no šiem skaļajiem vārdiem un katrs, kurš vēlas, viņas runā var atrast to vietu. Kas grib – te izlasa: http://www.ingunasudraba.lv/single-post/2018/01/25/Par-Oligarhu-lietas-PIK-darbu-Zi%C5%86ojuma-runa-ar-manu-viedokli.

Runas iedvesmots ņēmos pētīt, kas būs šie kārtējie, bet šoreiz «īstie» gaismas nesēji. Partija ir klasiska pašreizējā partija – pilnīga vara pieder valdei, kas šoreiz gan ir desmit cilvēku sastāvā. Nav nepāra skaitlis. Pārējiem ir ļauts runāt, pat paust savu viedokli, bet realitātē visu izlemj valde. Tad nu pačekosim, kas ir kas mājas lapas secībā.
Par Ingunu Sudrabu – bez komentāriem. Pieļauju, ka nu jau katram valstī ir savs viedoklis par to, kas viņa ir un ko viņa dara.
Pēteris Dzalbe - «sirdstīrs» cilvēks. Notikumi Daugavpilī noteikti droši vien ir apmelojums. http://jauns.lv/raksts/zinas/199882-daugavpils-deputats-skandale-un-kaujas-naktskluba. Vārdu sakot – izcils ekonomists un noteikti neuzpērkams.
Gunārs Kūtris. 2007. gadā tika iecelts Latvijas Satversmes tiesas (ST) priekšsēdētāja amatā. Pirms tam strādājis par ST priekšsēdētāja vietnieku, kā arī bijis Valsts ieņēmumu dienesta Finanšu policijas direktors, Ģenerālprokuratūras Metodikas nodaļas virsprokurors, Tieslietu ministrijas valsts sekretāra vietnieks likumdošanas jautājumos un Tieslietu ministrijas valsts sekretārs. Neko sliktu neatradu. Vienīgā ķibele – uz 2014. gadu bija parādā vairāk nekā 200 tūkstošus eiro. Noteikti neuzpērkams!
Diāna Novicka. No vecākā pārdevēja septiņu gadu laikā tikusi līdz komercdirektora amatam. Publikas acīs pirmo reizi plašāk parādījās kā Rīgas mēra kandidāte aizvadītajās pašvaldību vēlēšanās. Pirms vēlēšanām izvēlējās būt intelektuālāka un par sevi sacerēja nevis vienkārši reklāmu, bet gan uzrakstīja grāmatu. Tiešām nekā slikta. Tikai atkal parādā vairāk nekā 200 tūkstošus eiro. Un tad uzduros Elitai Veidemanei: «Pareiza, aktīva meitene. Tikpat aktīvs ir viņas laulātais draugs Valērijs Novickis - viņš ir mācījies Kolomnas augstākajā artilērijas skolā, gaisa desantnieku fakultātē, kā arī Minskas kara skolā. Mācības karaskolās atstājušas neizdzēšamu iespaidu, tāpēc Valērijs 9. maijā joprojām svin «uzvaras dienu».» Mjam. http://nra.lv/viedokli/elita-veidemane/200799-rigas-bagaretaji.htm.
Ineta Stabulniece. Saeimas sekretāra Gunāra Kūtra biroja vadītāja. Zemkopības ministrijas (ZM) Lauku attīstības fondu atbalsta vadītāja līdz 2014. gadam. Dažviet sastopamas norādes, ka Lauku atbalsta nauda tikusi arī miljonāru mītnēm. «Atbalsta dienesta direktore Ineta Stabulniece atzinusi, ka inspektori kontroli veic vairākos posmos, bet pieķert ir ļoti grūti. «Gadās, ka kontrole aizbrauc, tur čemodāni uz vietas, cilvēki esot aizgājuši uz jūru.»» Tā kā I. Stabulniece bez vainas. http://www.db.lv/zinas/laikraksts-es-nauda-tikusi-ari-miljonaru-mitnem-149043.
Igors Tračums. SIA «Premium Oil» valdes loceklis. SIA Premium Oil reģistrēts 2004. gadā un nodarbojas ar degvielas un dažādu kurināmo produktu tirdzniecību. Uzņēmums nodrošināja 19 darbavietas. 2011. gadā startēja Saeimas vēlēšanās partijā «Tautas kontrole». Partijas programma – pilnīgi nejēdzīga, pilna ar «...simiem». «Tautas kontrole» toreiz bija kolosāls citu politisko spēku pārbēdzēju apkopojums, bet par I. Tračumu ziņu nav. Nevar arī pārmest, ka šo politisko spēku pameta. Interesanti, ka abās partijās salīdzinoši augstos amatos un tikpat salīdzinoši kluss.
Aivars Ozols. Saistīts ar iekšlietu ministriju – vadīja Riharda Kozlovska biroju. Vadījis Latvijas iestāšanās Šengenas līguma zonā tehnisko procesu. Saeimā nekandidēja. Tāpat kā Tračums. Savulaik ziedojis naudu Lilitas partijai. Oi, atvainojos, Zatlera. Oi, piedodiet, «Reformu partijai».
Andris Priekulis. Karojošs cilvēks ar savu viedokli. IZM esot pats sev izmaksāja 3000 latu, kā rezultātā viņu atlaida no darba. Par to iesūdzēja IZM tiesā un dabūja no valsts vēl 19 904 latu kompensāciju par piespiedu darba kavējumu. http://deputatiuzdelnas.lv/lv/arhivs/kandidatu-arhivs/andris-priekulis.html. Tad vēl te tāds savāds tekstiņš – gribētos teikt, ka aprīļa joks, bet ja nu patiesība? http://www.db.lv/zinas/agite-pensionarus-ieguldit-naudu-daugavas-padzilinasanas-projekta-177819.
Jānis Neimanis – Liepājas Komunālās pārvaldes vadītājs. Tā kopumā neko īpašu neatradu, vienīgi tā vecā āža kāja lien no maisa ārā: «Līdzšinējais LPP/LC Grobiņas nodaļas vadītājs, LPP/LC domes loceklis un Grobiņas novada domes priekšsēdētāja vietnieks Jānis Neimanis.» «Latvijas Pirmā partija/Latvijas ceļš». Ļoti veca āža kāja.
Dace Kaminska. Rīgas domes un arodbiedrību pārstāve. Tā uz momentu arī neko sliktu neatradu.

Kopsavilkums – četri cilvēki iepriekš strādājuši ministrijās diezgan nozīmīgus amatos. Trīs pašvaldību pārstāvji, viens no tiem arī augstā amatā. Divi uzņēmēji, vairāk vai mazāk saistīti ar Krievijas pusi. Un Sudraba.

Atliek vien atbildēt pašiem, cik ļoti patiesībai atbilst šis teksts: «Aizsargā no manis, kura neiederas šajā sistēmā, kura rada sistēmai riskus tikt atšifrētai, no manis, kura rada tai izmisumu, jo mani nav iespējams pakļaut, uzpirkt vai šantažēt. Nešaubieties – šai pilna cikla valsts un tautas ekspluatācijas sistēmai es NEESMU derīga! Es un daudzi mani politiskie domubiedri - mēs funkcionējam citādāk,» saka Inguna Sudraba. Piedodiet, bet man tādu patiesu uzticību un neuzpērkamības sajūtu neradīja neviens no valdes locekļiem. Laikam jau esmu samaitāts.





Komentāri

Šī emuāra populārākās ziņas

Kad pamana arī citi

Par cik pārdos Latviju?

Jums apnicis, man apnicis