Esiet sveikti "uravņilovkā"!

Līdz šim neesmu pārpublicējis citus materiālus, jo lielākoties tie atgremo to pašu, ko pārējie, tikai nedaudz citās skaņās un tāpēc tos sauc par "novatoriskiem". Tomēr šoreiz ir tiešām kaut kas labs un, kas man īpaši patīk, autors nospļaujas uz uzspiestajiem jēdzieniem, ja vajag, izdomā kaut ko jaunu, pat ja tas nav latviski. Katrā ziņā - vismaz vārdu "liberālisms" viņš lieto pareizi. :)
Diezgan pagarš komentārs no resursa www.panzrkampf.org tak ir to vērts:
''1. LR vairāk kā 61% visu Latvijas iedzīvotāju ienākumus nodrošina publiskais sektors ( pārvalde, pensijas, valsts&pašvaldību 100% vai daļēji piederošie uzņēmumi ( to starpā tranzītnieki, ostas, energouzņēmumi utt...), neskaitot bankas, kas apkalpo arī nelielu skaitu privātos un pamatā publiskās naudas saņēmējus, un lielie ārzemju uzņēmumi , kuriem ir dīls ar politisko pārvaldi( parasti ar vēstniecību palīdzību, saistībā ar LR dalību OECD,ES, NATO un citos klubiņos)).
2. Esošā politiskā sistēma ar visām partijām un to nomaiņas mehānismu( baltie zirgi), ja nu apd...šās konkrēti kadri(LC, LPP, LNNK/TB,TP,PLL), nodrošina augstāk minēto >60% un to tieši apkalpojošo sektoru pārstāvošais elektorāts. Viņi gūst tiešu labumu no budžeta un tā tēriņiem, un jo vairāk publiskais sektors tērē, jo labāk, šim elektorātam. Šis elektorāts neko negrib dzirdēt par tirgus liberalizāciju, lielo budžeta/piebudžeta uzņēmumu pārdošanu privātajiem( kārtējo privatizācijas vilni, bet BRĪVA TIRGUS APSTĀKĻOS) , neko par publisko tēriņu krasu samazināšanu, par publisko darba vietu samazināšanu.
3. Protams viņi labprāt gribētu samazināt nodokļus, bet pie nosacījuma ,ka augstākminētie viņu ienākumi&statuss paliek lielāks vai sliktākajā gadījumā nemainās, bet tā kā tā ir neiespējamā misija, tad viss paliek savās vietās, LR v2 ex-sovoka valsts kapitālisms.
4.Viņi pat pieņem nodokļu pacelšanu, jo viņiem jau tieši ienākumi uz rokas nemazināsies, bet tēriņi palielināsies nodokļu īstajiem maksātājiem( privātajiem ), protams arī valsts&pašvaldību&aģentūru uzņēmumiem(ostām , energouzņēmumiem, tranzītniekiem), bet tie to kompensēs ar tarifu pieaudzēšanu ( nosmels no tiem pašiem privātajiem). Vienīgi tie budžeta&piebudžeta uzņēmumi cietīs ,kas šancē uz pakalpojuma sniegšanu ārvalstīm, bet arī tur gan pacentīsies nogrūst ciparus uz MVU&eksportētājiem, jo savādāk taču budžets cietīs zaudējumus, un nāksies vēl atdot kravas, savu tirgus daļu LT,EE.
5. Taisnība jau bija TP runas vīram E. Zalānam, LR elektorāts un to pārstāvošās partijas nav liberāļi un konservatīvie, to īstajā attieksmē pret galveno - tirgus ekonomiku, bet ir parasti zociķi-uravņīlovkas fani, kuri ieņem pašnosaukto virzienu( liberāļi, nacionāļi, konservatīvie baltie zirgi utt.) maznozīmīgās vairāk dekoratīvās izpausmes pret sekundārām lietām. Nacionalitāte, brīvā runāšana, reģionālisms utt.... SC ir vēl dīvaināks veidojums viņi publiski tēlo sociķus ( oiropas razļivā), tikai ir vēl lielāki ex-sovoka valsts kapitālisma ( elite pasakaini bagāta, elektorāts uravņīlovkā) apoliģēti kā pārējie kompadres( jo to pieļauj viņu elektorāts), tie jau līdzinās Moskovijas draudziņiem.
6. Tas ko Tu man saki - izvēles iespēja, ir dažāda (mākslīga)spektra ex-sovoka valsts kapitālisma ( ar zociķu uravņīlovku elektorāta līmenī) apoliģētu piedāvājums. Principā viena ekonomiskā pakete( ar nelielām niansēm attiecībā uz konkrēto elektorālo kodolu, ZZS-laucenieki,mazpilsētnieki, ex-kolhozņiki, V-pilsētu "oiropieši", "inķeļigencija", LRP-mazpilsētu rosīgie, NA- nacionālie sociālisti, SC-tieši tādi paši kā iepriekšējie, tikai uz krievvalodīgajiem.
7. Savukārt lai rastos liberāļi , konservatīvie īstajā nozīmē, kā GB,USA,GER, nav nekādas motivācijas , jo pat tad, ja visi privātajā sfērā strādājošie( kas pamatā neapkalpo budžetniekus&piebudžetniekus) apvienosies( kas pats par sevi ir mission impossible) , tai vienmēr nāksies strādāt ar kādu no pirmajiem zociķiem. Tā kā privātie ir visus šos gadus vālēti, un izkaisīti tiešajās interesēs,viņi diemžēl uz sitiena nevienam nenoticēs, tas aŗi iemesls šādai īstai tirgus ekonomikas partijai izveidoties.
8. Bez tā ir acīm redzamas tendences arī Oiropā pārveidoties vecajām partijām par slēptajām zociķu partijām - elite pasakaini bagāta un visu rullē, savukārt elektorātam - uravņīlovka. Tam par labu vēl strādā globalizācija, kuru struktūrā ir tas pats iebūvēts - smalkajam stafam -algas, zelta izpletņi, statuss, pārējiem -uravņīlovka. Jo smalkā stafa ceļi nekrustojas ar plebsa ceļiem. Pat tirgus oikonomikas citadelē - USA vērojamas tās pašas tendences.
9. Lai vai cik tas paradoksāli neizklausītos zociķu idejas uzvar pasaulē( sveicieni kamerādiem Smic un Armands), tikai varbūt ne tādā versijā kā to celmlauži iecerēja - neliela superbagāta un tikpat ietekmīga elite, kas visu rullē, un milzīgs plebss -uravņīlovkā ( paēduši, padzēruši,izklaidējušies tik cik netraucē kopējo sistēmu). Un galvenais elite lieki nerādās plebsam acīs, dodot tam ilūziju ,ka ar demokrātiskiem instrumentiem visu rullē plebss. Un to visu vēl perfekti kontrolē un monitorē ar jaunajām tehnoloģijām.( stāsti par tikai elektronisko piķi utt...)
10. Tirgus ekonomikas attiecības saglabājas tikai starp pašu eliti.
11. LR sliktums ir tas ,ka pat neliels posms nenotika pēc 90tajiem ar īstu tirgus ekonomiku, bet no sovoka zociālima-uravņīlovkas aizgājām uz glabālo zociālisma -uravņīlovku. Un atškirībā no EE( par leišiem nezinu) sovoka elite( ne visai pārtikuši, bet ar varu) kļuva par ex-sovoka eliti( pasakaini(attiecībā pret savu valsti) bagāti un ar varu). Cilvēki&to pēcteči ,kas vēl nesen rakstīja un publiski runāja par zinātniskā komūnisma atnākšanu, tagad ir sabiedŗibas elitē, kur tiešām valda tirgus ekonomika.
12. Rezumējot, jāsecina, ka esošajā sistēmā nav vietas privātajiem uzņēmējiem, un tirgus ekonomikai, un jo tālāk tas ies jo būs bēdīgāk, vai nu jātiek elitē ( 1-2% iedzīvnieku vidū), vai samierinies ar uravņilovku zobratiņu vidē.''
Vēl viens koments: ''Tātad valsts vara konkrēti maksā, vai tieši ietekmē atalgojumu vairāk( to cik privātie ir valsts ietekmē caur uzņēmumu daļām, un pasūtījumiem, un cik no tiem ir lielie ārzemju uzņēmumi, par kuru interesēm viņu vēstniecības sit rūpi, man būs grūti pateikt , bet arī tas noteikti ir nozīmīgs skaits arī no tiem privātajiem) nekā 1 259 268 iedzīvotāju ( tas ir 64%!!!). Jo valsts vara arī pelna ar saviem uzņēmumiem, ja kas un vada tos to pašu varasstruktūru ieceltie menedžeri. Vai šie cilvēki balsos par pārmaiņām? Par savu vietu samazināšanu? kardinālām izmaiņām struktūrā ar sekojošu optimizāciju utt..? Kas paliek atlikušajiem 36% no kuriem ir vēl krietns sets pusbudžetnieku, ārzemnieku utt...? Cik tad ir to nacionālo uzņēmēju un viņu darbinieku, un cik tad ir LR ļāvusi augt tādam slānim pa 25 gadiem, cik viņi var ietekmēt savas Dzimtenes attīstību? Kas tad viņus aizstāv?.''

Foto no http://relevantinfo.co.il/

https://www.facebook.com/andis.lapins.1/posts/1796835440561856


Komentāri

Šī emuāra populārākās ziņas

Kad pamana arī citi

Par cik pārdos Latviju?

Jums apnicis, man apnicis