Nav nekā muļķīgāka, kā priecāties par apmānu

Lielbritānijas «brexit» sastop internetā gan sajūsmu, gan nosodījumu. Man gan gribas raudāt. Un pieļauju, ka ar laiku tāds es nebūšu vienīgais. No otras puses – ja tu esi ... (nezinu, kā tādu prāta trūkumu politkorekti apzīmēt? Varbūt «džons»?), tad tur vairs palīdzēt nevar.
Pāris vārdos par to, kā es redzu «brexit» - tas ir tā, ka tu ej uz veikalu pēc šašlika, bet tur notirgo veikalniecei pāris centus no piena cenas, nopērc pienu, sajūties varens, aizej mājās un ... it kā gaidīji, ka būs svētki, salūts utt., bet beigās sēdi pie savas piena pudeles un mēģini saprast – ko tagad izdarīji? Tizloties un stāstīt visiem apkārt, cik tas bija vareni, ko izdarīja un tamlīdzīgi var, bet jēgas taču nav nekādas.
«Brexit» pamatā ir pamatots uztraukums par imigrantiem. Ļoti lielu darbu paveica pērkami mediji, kas pasniedza kā vainīgos visās Lielbritānijas problēmās austrumeiropiešus un pārliecināja angļus, ka pie visa vainīga ir ES vadība, kas gan pati mēģina piespiest visus pieņemt islamistus. Loģikas šeit nav un nemeklējiet. Kādam tas bija izdevīgi un šis kāds to arī izdarīja. Pieļauju, ka pamati ir finansiāli, bet, kā jau teicu – loģiku šeit nemeklējiet. Mūsdienu pasaulē, kur ļoti liela ietekme ir vairākām finansiāli ļoti ietekmīgām ģimenēm jau vairākās paaudzēs, loģikas nav – bagātnieku pēcteči izdzimst un to, kāda kuram ideja atkal ienākusi prātā, visdrīzāk nesaprot pats ģēnijs un padotie arī tikai izpilda.
Kāds ir rezultāts? Ļoti iespējams, ka Lielbritānijas beigas. Ziemeļīrija un Skotija acīmredzami mēģinās nospēlēt uz atdalīšanos, turklāt tur «džonu», cik esmu dzirdējis, tomēr mazāk. Tas diemžēl pašlaik ir ļoti reāls scenārijs.
Vai ES vadība ir vainīga pie šīs situācijas? Jā, turklāt pilnībā. Iemesls diemžēl ir ļoti vecs un tradicionāls – totāls demokrātijas trūkums, kas izmisīgi izpaužas stāstā par islāma invāziju. Lēmumi par to, cik un kas Eiropā pieņems islāmistus, kā pret viņiem izturēties un tamlīdzīgi – neviens no tiem nav tautas lēmums. Tos pieņēma Eiropas komisija, kurā atrodas tādas personas kā Valdis Dombrovskis un kas patiesībā ir viens no visnecaurspīdīgākajiem pasaules varas orgāniem. Tāpēc vien stāsts par to, ka «bēgām no PSRS, iekritām uz ES» ar katru gadu kļūst aizvien patiesāks.
Lielbritānija varēja nostāties pret šo sistēmu un rīkot referendumu par to, vai pieņemt šos noteikumus, vai nepieņemt. Un te ļoti sliktu lomu nospēlēja tā pati vadības attieksme, kas Latvijā – valdības šļupsti, ka ES taču nevar būt netaisnība! Viss taču ir pareizi un tā tam jābūt. Un situācijā, kad vietējā vadība nevēlas paprasīt atbalstu savai tautai, to izmanto citi un izmanto šo atbalstu savā labā.
Stāsta morāle? ES ir kļuvusi par atsevišķas grupas ar katru gadu aizvien sliktāk pārvaldītu politisku, vairs ne ekonomisku organizāciju. Lielbritānija, tā vietā, lai cīnītos par savu pozīciju šajā sistēmā, izvēlējās aizmukt, pati īsti nesaprotot, kāpēc un ko no tā vēlas. Cilvēku nespēja paskatīties uz lietām reāli pasliktina tikai pašu cilvēku dzīves situāciju.
Kas notiks? Visdrīzāk, sekos Lielbritānijas sabrukums, kas ir izdevīgs islāmistiem. Jau ilgāku laiku paredzēju, ka Eiropa virzās uz pilsoņu kara pusi un islāmistiem šajā situācijā izdevīgākas ir atsevišķas valstis, nevis kopējs ES ar iespējamu kopējo karaspēku. Anglija ir ideāls placdarms šajā ziņā – vēl patīkamāk būtu tikai Francija, bet to pagaidām nav īsti par ko atdalīt un sadalīt. Tā kā – kā jau teicu, labāk nebūs. Un kamēr truli skatīsimies un stāstīsim, kā «dibinām partijas» un internetā cīnāmies, nekas labāks nebūs.

Daži linki – pirmā reakcija pēc «brexit». Būtu smieklīgi, ja nebūtu tik skumji. Bet «džoniem» tas it kā patīkot? Melnais humors, saucas?





Komentāri

Šī emuāra populārākās ziņas

Kad pamana arī citi

Par cik pārdos Latviju?

Jums apnicis, man apnicis